🍁 Lemon Cinnamon Rolls – jesenný recept, ktorý prevonia celý dom

🍁 Lemon Cinnamon Rolls – jesenný recept, ktorý prevonia celý dom

Vonku začína to pravé jesenné počasie. Listy sa menia, vzduch vonia po škorici a ty cítiš, že je čas spomaliť. Zabaliť sa do deky, zapáliť si sviečku a dopriať si niečo čo spojí vôňu jesene s pocitom domova. Chceš niečo teplé, sladké a voňavé. Presne také sú tieto Lemon Cinnamon Rolls – nadýchané, škoricovo-jablkové slimáky s jemným citrónovým krémom, ktoré si zamiluješ hneď po prvom súste.

Sú kombináciou všetkého, čo máme na jeseni radi – šťavnaté jablká, voňavá škorica, javorový sirup a jemné kysnuté cesto. A aby to nebolo len o chuti, ale aj o výžive, doplnila som ich proteínovým krémom ESTYWELL s príchuťou Lemon Cheesecake, ktorý im dodá sviežosť aj poriadnu dávku bielkovín.

🍂 Čo budeš potrebovať

Kvások:

  • ½ kocky droždia

  • 1 ČL javorového sirupu

  • 1 ČL múky

  • 100 ml vlažného mandľového mlieka

  • štipka soli

Cesto:

  • 400 g hladkej múky

  • 100 g špaldovej celozrnnej múky

  • 60 ml kokosového oleja

  • 70 ml javorového sirupu

  • 250 ml mandľového mlieka

Náplň:

  • 3 jablká

  • 3 PL javorového sirupu

  • 30 ml kokosového oleja

  • 3 PL škorice

Krém:

Postup:

1. Priprav kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme javorový sirup, múku, štipku soli a zalejeme vlažným mandľovým mliekom. Keď sa kvások zdvihne, je pripravený.

2. Vypracuj cesto. Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie na cesto spolu s kváskom. Miesime, kým nie je cesto hladké a pružné. Necháme ho prikryté kysnúť aspoň hodinu.

3. Jablková náplň. Jablká nakrájame na malé kocky, opečieme ich na kokosovom oleji s javorovým sirupom a škoricou. Zmäknú a prevoňajú kuchyňu.

4. Tvarovanie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme jablkovou náplňou, zrolujeme ako roládu a nakrájame na kolieska.

5. Pečenie. Slimáky uložíme do formy, necháme ich ešte 15 minút pokysnúť zakryté utierkou a  následne dáme do rúry. Pečieme pri 180 °C asi 25–30 minút, kým krásne nezozlatnú.

6. Krém. Proteín ESTYWELL Lemon Cheesecake a vodu spolu zmiešame, vznikne nám hustejší krém a potrieme ním ešte teplé slimáky.

A potom už len ten najlepší moment – šálka teplého čaju, deka a vôňa čerstvo upečených slimákov, ktorá rozvonia celý dom. 🍋 Jeseň je ideálnym časom spomaliť, načerpať novú energiu a dopriať si chvíle, ktoré nás robia spokojnejšími. 

Tieto Lemon Cinnamon Rolls sú ako stvorené či už na pomalé jesenné rána alebo večery, keď chceš spomaliť a dopriať si sladké potešenie so štipkou sviežosti. Priprav si ich a daj nám vedieť ako ti chutili!

Späť na blog

Pridať komentár