Čo tak extra chutný a rýchly recept na datľové guličky?
Na prípravu dokonale chutného dezertu nepotrebuješ jadrovú fyziku a desiatky hodín v kuchyni 😉

Potrebuješ:
- 200 g datlí medjool
- 50 g hrozienok
- 40 g kakaového prášku
- 50 g vegánskeho ESTY proteínu slaný karamel/arašidko
- 2 PL kokosového masla (prípadne môžete nahradiť)
- 2 ČL kokosového oleja (roztopený)
- 1 PL jahodového prášku - rozdrvené ESTY LYO jahody
- 1 - 2 PL javorového sirupu
- 60 g horkej čokolády alebo čokoládových lupienkov (na polevu)
1. Pripravíme si všetky suroviny. Najprv datle a hrozienka zalejeme horúcou vodou. Necháme odležať namočené 10 minút a potom scedíme.
2. Potom pridáme datle, hrozienka, kakaový prášok, proteín, kokosové maslo, #kokosový olej, jahodový prášok a soľ do kuchynského robota a rozmixujeme do hladka. Zmes by mala byť lepkavá.
3. Necháme cca 20 minút odležať v chladničke, potom zmes vyberieme a tvarujeme guličky.
4. Guličky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do chladničky na cca hodinu, resp., pokým nestuhnú.
5. Medzitým si pripravíme polevu : rozpustíme čokoládu a pridáme 1 ČL kokosového oleja. Potom každú guličku namočíme v čokoláde, necháme odkvapkať a položíme späť na plech. Nakoniec posypeme jahodovým práškom a kúskami lyo jahôd.
👩🏽🍳: @ivka_veggierecipes