Hurmikaki je sezónne ovocie, ktoré dodá lievancom šmrnc. Ak ho nemáš rada, môžeš ho pokojne vymeniť za jablko alebo hrušku, bude to fungovať rovnako dobre. Recept je rýchly a jednoduchý, ideálny na víkend alebo romantické ráno.
Ingrediencie:
Lievance:
- 1/2 hrnku jemných ovsených vločiek
- 1 kaki
- 20 g ESTY Vegan protein Perníček
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/3 rastlinného mlieka
- škorica
- štipka soli
- *1/2 ČL jedlá soda + 1 ČL jablčný ocot - pre vláčnejšie cesto
Toping:
- Ďatlovýslaný karamel
- 1 hrnček medjool datlí
- 1 PL orechového masla
- štipka soli
- 1/4 vody
Postup:
Nastrúhaj si hurmikaki a zmiešaj všetky ostatné ingrediencie na lievance. Na pancivi opekaj lievance, ak by sa ti lepili použi trochu kokosového oleja.
Na ďatlový karamej potrebuješ iba rozmixované ďatle, pridáš k nim orieškové aslo, štipku soli a trochu vody a vymixuješ do krémovej konzistencie.
Podľa chuti môžeš na lievance pridať torchu vegan jogurtu alebo tvojho obľúbeného jogurtu a poleješ ďatľovým krémom.
*tip: pri ceste môžeš polovičku ovsených vločiek rozmixovať a docieliš tak krémové cesto.
👩🏽🍳: @linda_halajova