Rastlinné lievance s proteínom recept

Proteínové lievance s hurmikaki

Hurmikaki je sezónne ovocie, ktoré dodá lievancom šmrnc. Ak ho nemáš rada, môžeš ho pokojne vymeniť za jablko alebo hrušku, bude to fungovať rovnako dobre. Recept je rýchly a jednoduchý, ideálny na víkend alebo romantické ráno.

Ingrediencie:

Lievance:

  • 1/2 hrnku jemných ovsených vločiek
  • 1 kaki
  • 20 g ESTY Vegan protein Perníček
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/3 rastlinného mlieka
  • škorica
  • štipka soli
  • *1/2 ČL jedlá soda + 1 ČL jablčný ocot - pre vláčnejšie cesto

 Toping:

  • Ďatlovýslaný karamel
  • 1 hrnček medjool datlí
  • 1 PL orechového masla 
  • štipka soli
  • 1/4 vody 

Postup:

Nastrúhaj si hurmikaki a zmiešaj všetky ostatné ingrediencie na lievance. Na pancivi opekaj lievance, ak by sa ti lepili použi trochu kokosového oleja. 

Na ďatlový karamej potrebuješ iba rozmixované ďatle, pridáš k nim orieškové aslo, štipku soli a trochu vody a vymixuješ do krémovej konzistencie.

Podľa chuti môžeš na lievance pridať torchu vegan jogurtu alebo tvojho obľúbeného jogurtu a poleješ ďatľovým krémom.

*tip: pri ceste môžeš polovičku ovsených vločiek rozmixovať a docieliš tak krémové cesto.

👩🏽‍🍳: @linda_halajova

 

Späť na blog

Pridať komentár