Monkey bread recept na zdravý proteínový koláč

MONKEY BREAD

Vieš čo je to MONKEY BREAD? 

Pôvod pojmu “opičí chlieb” nie je známy, existuje ale zopár dohadov a niektorí tvrdia, že pochádza z pečiva ktoré ľudia oddeľovali a jedli rukami - ako opice. Druhá teória spája podobnosť tohto koláča s Araucaria araucana - exotickým ihličnanom plným ihličnatých “gulí”, ktorý sa hovorovo nazýva “monkey puzzle tree” a nemá nič spoločné s opicami.

Dosť bolo teórie, ide sa piecť!

Ingrediencie NA 1 PORCIU:

  • 30 g špaldovej múky
  • 20 g mandľovej múky
  • 10 g ESTY proteínu Slaný karamel-arašidko
  • 2-3 pl sójového jogurtu
  • 2 čl javorového sirupu (voliteľné)
  • 1 čl xylitolu / brezového cukru
  • 1 čl škorice
  • Lotusová nátierka
  • Kokosový olej (na vymastenie misky)

Proteínový monkey bread recept

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké kompaktné cesto.
  2. Rozdelíme ho na 8 častí a vytvarujeme guličky.
  3. Tie následne obalíme v zmesi cukru a škorice a ukladáme do menšej zapekacej misky vymastenej olejom.
  4. Na vrch polejeme rozpustenú lotusovú nátierku (alebo orechové maslo).
  5. Dáme na 1-2 minúty do mikrovlnky (podľa výkonnosti).

👩🏽‍🍳: @annamaria_bilas

Späť na blog

Pridať komentár