Jeseň je už tu a s ňou aj chute na teplé sýte jedlá, ktoré nás povzbudia v chladnom počasí. Nemáš kde kúpiť tekvicu? Nevadí, urob si výbornú korenistú polievku z červenej šošovice a mrkvy.
Potrebuješ:
- 2 mrkvy
- 100 g červenej šošovice
- 200ml sójovej smotany
- 4 strúčiky cesnaku
- 100g rajčinového pyré
- 1 cibuľa
- 2čl šoľ
- 2čl kurkuma
- 2čl sladká paprika
- 1čl čiene korenie
- 1čl škorica
- 1čl rasca
- 1PL olivový olej
- 1 celé tofu (čisté alebo údené) + toast či iné pečivo na podávanie
Na troche olivového oleja si opraž cibuľu s cesnakom. Pridaj všetky koreniny a premiešaj. Potom daj do hrnca nakrájanú mrkvu, nasyp červenú šošovicu a zalej vriacou vodou - cca 250ml. Prilej smotanu a po zovretí stíš plameň, nechaj variť pod pokievkou kým šošovica nenasaje väčšinu vody. Podľa potreby je možné vodu aj doliať. Potom zmes prelej do mixéra, rozmixuj a vráť do hrnca, ešte raz prevar a môžeš podávať 😋
Odporúčame servírovať s kockami tofu orestovanými na panvici s trochou olivového oleja a celozrnným toastom. Dochrú chuť!
Autorka receptu: @corinaveresova 👩🏽🍳