Nadýchané makové cesto, šťavnaté hrušky a vrstva čokolády ozdobenej s mrazom sušenou pitahayou. V recepte sme použili formu na pečenie s priemerom 18cm.
Potrebuješ:
- 70g hladkej múky
- 100g špaldovej múky
- 20g ESTY proteínu Slaný karamel - arašidko
- 100g práškového cukru (alebo sladidla podľa chuti )
- 50g mletého maku
- 130ml minerálky
- 140ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného mlieka)
- 85ml oleja
- 1 kypriaci prášok
- 2-3 väčšie hrušky
- 100g čokolády ( + pár kvapiek oleja)
- ESTY LYO Pitahaya (mrazom sušené ovocie)
Postup:
Vo väčšej miske zmiešaj sypké suroviny a pridaj za stáleho miešania mokré suroviny (okrem hručiek a čokolády). Všetko spolu spoj v jedno cesto. Spodok formy vystli papierom na pečenie a poukladaj naň nakrájané hrušky.
Tie zalej makovým cestom, a dáme piecť. Peč približne 35-40 minút na 175 stupňov.Po upečení koláčik vyber, chvíľku počkaj a následne ho preklopíme. Po vychladnutí ho polejeme čokoládou a ozdobíme lyofilizovaným ovocím pre dodanie farby.
Prajeme dobrú chuť!
👩🏽🍳: @poppy.cakes